Pharaoh: A New Era

A Pharaoh játékról

A Pharaoh játék az ókori egyiptomi világba kalauzol el minket. Több mint 50 küldetésen és közel 100 játékórán keresztül ismerhetjük meg a fáraók világának hangulatát, kihívásait és látványos fejlődését, továbbá megépíthetjük Egyiptom ókori csodáit. Építsd fel az első sátrakat a Nílus partján, gondoskodj a betelepülőkről, védd meg őket és ügyelj az istenek tiszteletére is, miközben más városokkal teremts kapcsolatokat és építs kis kereskedelmi hálózatot. Ezeken felül pedig feladatod megépíteni azon csodákat, melyeket mindenki ismer a világon.

Csak pár kultikus építmény, amiket megépíthetünk: Szfinx, Alexandriai világítótorony, Gíziai piramisok, nagytemplomok, mauzóleumok.

Légy kegyes, Ó istenség! Az 5 fő egyiptomi istenség is állandó elemei, résztvevői a térképeknek, küldetéseknek. Jól gondold meg miként bánsz az istenekkel, mivel nem csak áldást adhatnak, hanem csapást is mérhetnek rád!

A fáraó kérése szent, ne feledd! Fokozatosan kell növekedned, nem lehetsz egyből Te a fáraó. Amíg eléred célod, addig bizony szolgálnod kell és kéréseket teljesítened, amiket ha nem teszel meg, magadra haragíthatod a nagy fáraót és hadseregét.

Gépigény

Minimum gépigény:

A minimum specifikációnál gyengébb gépeken is elfut a játék gond nélkül, tapasztalatból mondva.
 • Op. rendszer: Windows 10
 • Processzor: Intel Core i5-9600K or AMD Ryzen 5 3600XT
 • Memória: 8 GB RAM
 • Grafika: NVIDIA GeForce GTS 450, 1 GB or AMD Radeon HD 5750, 1 GB or Intel HD Graphics 630
 • Tárhely: 8 GB szabad hely

Ajánlott gépigény:

 • Op. rendszer: Windows 10
 • Processzor: Intel Core i7-9700K or AMD Ryzen 7 3800XT
 • Memória: 8 GB RAM
 • Grafika: NVIDIA GeForce GT 1030, 2 GB or AMD Radeon RX 460, 2 GB or Intel HD Graphics 630
 • Tárhely: 8 GB szabad hely

Pharaoh eredete

Pharaoh – A New Era játék az eredeti (csak simán) Pharaoh című játék megújított, remake változata. Tartalmazza az alapjátékot és a kiegészítőjét (Cleopatra: Queen of the Nile) is, egyben. A Sierra Entertainment készítette a ma már klasszikussá vált eredeti játékot, melyet most a Triskell Interactive újított fel. Minden eredeti opciót beépítenek, a céljuk egy teljeskörű felújítás. Illetve igyekeznek új elemeket is hozzáadni, miközben az eredeti koncepciót és játékmenetet nem szeretnék megváltoztatni.

A felújított játék már modernebb fejlesztői környezetben készül, ami lehetőséget biztosít, hogy a kornak megfelelő szoftveres környezetben (például Windows 11) is stabilan futhasson a játék, továbbá a felújított (ám eredeti különleges grafikai stílust alig módosítva) megjelenés mellett. Arról nem is beszélve, hogy az UI kornak megfelelő átalakításával tovább növelik a játékélményt. A történet az eredeti, így a hangulat és játékélmény garantált!

Az eredeti és a remake különbségeiről itt tudhat meg többet.

Játékelemek

A játék nagyon sok belső mechanikát tartalmaz és több pontja nagyon részletesen kezelhető. Ezen elemkből néhányat kiemelve:

Csodák építése

Építs a valaha ismert legnagyobb emlékművek közül néhányat, köztük a Nagy Piramisokat és a Szfinxet. Építs ácscéheket és kőfaragó céheket, hogy kőtömbönként építsd fel ezeket a hatalmas építményeket, csodákat! Felügyeld az építkezést, biztosítsd a munkásokat, azok ellátását, a szükséges alapanyagok kitermelését, importálását, biztosítsd a kincseket a túlvilági élethet és védd meg, ha támadók, rablók fenyegetnék.

Gazdálkodás a Nílus mentén

Használd az árterületeket, termessz gabonát, malátát, gyümölcsöket, melyeket a városod lakói ehetnek, illetve amikkel kereskedhetsz vagy amikből termékeket készíthetsz. Azonban vedd figyelembe, hogy Osiris befolyásolja az áradásokat, az áradások szintje pedig az árterületi szántóföldek termékenységét. Építs farmokat a mocsaras területekre, készíts öntözőcsatornát a farmokhoz és biztosíts munkásokat. A mocsaras területek farmjai egész évben teremnek. Ha nincs élelmiszer, nincs város sem amit vezethetsz!

Természetesen a Nílus nem csak a mezőgazdaság lehetőségét biztosítja. Tudsz halászni és vadászokat is küldhetsz élelemért.

Kampány és szabad mód

A kampány időrendben halad és így van csoportosítva korszakonként. Az első korszak az alap Pharaoh játék mechanikákkal ismertet meg minket, egyfajta tutorial-ként. Ahogy haladunk a kampány küldetésekkel, úgy kerülnek be újabb és újabb mechanikák, lehetőségek, kihívások. Több mint 50 küldetés vár rád. A kampányokat, végigjátszást itt találod.

A szabad (skirmish) mód lehetőséget biztosít, hogy (akár általunk készített saját pályán) szabadon tehessük azt amit csak szeretnénk. Szabadon építhessünk bármit, ellenségeket támadhassunk vagy védekezhessünk és egyéni kihívások elé állíthassuk magunkat vagy akár saját történetünk készíthessük, élhessük át.

Kultúra, társadalom

A Pharaoh játék során nem elég a lakosok testi szükségleteit (étel, ital, egészségügy) ellátni. Szellemi táplálékra is szükségük van! Foglalkoztass zsonglőröket, táncosokat, zenészeket és biztosíts számukra tereket, ahol előadhatnak! Készíts papiruszt, építsd ki az alap oktatás és a felső köröknek könyvtárat, miközben meg kell adnod a lehetőséget több isten vallásának eléréséhez.

Készülj a harcra

Több küldetés során is harcolnod kell. Van ahol meg kell védened magad a külső támadóktól, van ahol neked kell támadnod és olyan is adódik, amikor a nagy fáraó kér katonákat tőled. Harcolj az átdolgozott szimuláción keresztül földön és vízen egyaránt! Hozd létre saját fegyver készítő lehetőséged, építs erődöket vagy kerítsd be védőfallal városod, hogy megvédd a lakosaid, készleteid, értékeid! Lehetőséged lesz közelharci katonákat, íjászokat és lovaskocsi harcosokat képezni. Építhetsz csapatszállító vagy hadihajókat is és építhetsz egyszerű és megerősített falakat, tornyokat katonákkal. A harcban pedig a legjobb szövetségesed Seth lesz, ha kellő tiszteletet mutatsz felé. Ha nem, akkor pedig rettegj bosszújától, mert rémálmaidban fog megjelenni!

Pénzügy rendszere

Kezeld a városban dolgozók fizetésének és az adónak a mértékét! Gondoskodj arról, hogy az adó be legyen szedve. Vedd számításban, hogy minél fejlettebb egy lakóház, annál több adót fizet neked. Találd meg az egyensúlyt a lakosok ki/bevándorlása és a fizetés+adó megfelelő arányát.

Karavánok, kereskedők

Termelj vagy importálj alapanyagokat és készíts belőlük értékes termékeket, melyeket más városok megvásárolnak. Menedzseld az import és export arányát, gondoskodj a veled kereskedő városok számának növelésére, megtartására. A napisten, Ra pedig ha tiszteled, segít neked, hogy termékeid nagyobb haszonnal, jobb drágábban tudd eladni. Keresdkedj szárazföldön és a Níluson egyaránt!

Képek a játékból

Részletek

 • Weboldal: www.pharaoh.game
 • Fejlesztő: Triskell Interactive (Bretagne, France)
 • Kiadó: Dotemu (Paris, France)
 • Social:
  • Twitter: https://twitter.com/dotemu
  • Facebook: https://facebook.com/dotemu
  • Youtube: https://www.youtube.com/dotemu
 • Megjelenés: 2023 Február 15.
 • Platform: Steam és GOG
 • Ára: 22,99 Euró
Scroll to Top